Simppeliä violettia

18.57 Jennikur 1 Comments


Viime viikonloppuna pääsin jälleen tekemään kakun, kun rakas serkkuni täytti pyöreitä. Serkun lempiväriä tuskin tarvitsee mainita? :)

Hyvin simppelillä linjalla mentiin tällä kertaa: Kerman värjäsin pastavärillä kolmella eri tummuusasteella. Tumminta violettia levitin kakun alaosaan ja vaaleinta yläosaan. Aaltoilevan kuvion tein lusikalla.
Ohjeen ihanan pionin tekemiseen löysin Mansikkamäen blogista. Minulla ei tosin ollut ohjeessa käytettyjä muotteja, mutta onnistuuhan tuo ilman niitäkin.


Tässä vielä yksityiskohtaa lahjapaketista, jota koristamaan päätyi itse tehty paperikukka. Pitihän sitä nyt pitkästä aikaa tehdä jotain paperistakin! :)
Psst. Siltä varalta, ettet tiennyt: Minut löydät myös Instagramista ja Facebookista! :) Facebook-sivuillani on piakkoin luvassa arvonta!

Mukavaa kun piipahdit! Tervetuloa uudelleen <3

-Jenni

1 kommenttia:

Pääsiäistunnelmaa

17.00 Jennikur 4 Comments


Heippa kaikille! Tänään on taas esittelyssä Paperillan-blogiin tekemäni tuotos. Tällä kerralla tiimin tehtävänä oli toteuttaa työ, johon on käyttänyt kuviopapereista leikeltyjä kuvioita.

Päätin yhdistää tämänkertaisen tehtävän ja pääsiäisaskartelut samaan pakettiin. Tein siis pääsiäissommitelman ruokapöydän päätyä piristämään
Kiinnitin tyhjentämiini taka-alalla näkyviin kananmuniin (tyhjensin ne näin) erikeeper-vesiseoksella (1:1) vanhojen kirjojen sivuja. Munien kuivuttua levitin niiden päälle ohuehkon kerroksen gessoa. Viimeistelin pääsiäismunat pitsillä ja juuttinarulla.

Edessä olevat munat päällystin ensin vessapaperin paloilla erikeeperseoksen avulla. Kyllä, kuulit oikein: vessapaperilla. Se tekee kananmunan pintaan elävän, röpeliäisen pinnan. Toki päällystämiseen voi käyttää valkoisia servettejäkin, jos vessapaperin käyttäminen tuntuu pelottavalta ajatukselta ;)
Vessapaperin kuivuttua kiinnitin kananmunien keskustaan nuottipaperista repimäni suirot ja juuttinarua. Löysin kuviopapereista ihania kiekuroita ja lehtiä, jotka leikkasin papereista irti. Ne pääsivät kukkien kera munia koristamaan. Kukat on tehty sizzixin tattered florals -stanssilla. Tuo stanssi on tämän hetken kuumin juttu meikäläisen askartelupöydällä. Siitä tulette varmasti vielä kuulemaan täällä bloginkin puolella.


Pääsiäismunat päätyivät tällaiseen - mikä tämä nyt lie - ruukkuun lekottelemaan. Ruukun täytin sisalkuidulla ja pitsillä.

Tästä tuli omasta mielestäni tosi kiva! Tämä taitaa olla sarjassaan ensimmäinen itse tehty sisustusjuttu, johon olen oikeasti tyytyväinen.

Oikein ihanaa ja leppoisaa pääsiäistä kaikille <3

-Jenni

4 kommenttia:

Minion-kakku!

20.25 Jennikur 8 Comments


Nyt alkaa olla ihana ja työntäyteinen viikonloppu takana! Lauantaina olin koko päivän ihan ensimmäisillä askartelukursseillani (Art Journalia ja Mixed mediaa). Opettajana toimi supertaitava Anu-Riikka!  Teen postauksen kurssitteluista myöhemmin :)

Tänään sunnuntaina oli sitten vielä veljeni 7-vuotissyntymäpäivät. Synttärisankarin toivomuksena oli Minion-kakku ja sen hän sitten saikin.
Kakun siniset reunukset on tehty pastavärillä värjätystä kermasta. Reunukset toteutin tällä mallilla.

Tässä vielä vähän yksityiskohtaa:
Tuota kaveria vähän tympäisee olla tossun alla..

Näin lyhyesti tällä kertaa. Ihanaa alkavaa pääsiäisviikkoa kaikille!

Jenni

8 kommenttia:

Minion-kortti

20.00 Jennikur 2 Comments


Tajusin, että lapsille tekemäni kortit voi laskea yhden käden sormilla. Niitä ei ole juurikaan tullut tehtyä, vaikka niiden tekeminen on erityisen hauskaa. Tämän minion-kortin tein viikonloppuna 7 vuotta täyttävälle veljelleni.








Minionin keltaisen värin olen tehnyt puuväreillä. Lisäsin varjostuksia oranssilla värillä. Housuja varten rypistelin akvarellipaperia, johon sitten tuputtelin sinistä ja mustaa mustetta.


Simppelillä linjalla mennään tällä kertaa!

Kiva kun piipahdit ja tervetuloa uudestaan <3

-Jenni

2 kommenttia:

Tuunattu taulu

19.34 Jennikur 2 Comments


Näin kirppiksellä kierrellessäni ihanat kehykset myynnissä. Mielessäni oli heti kuva siitä, mitä niille tekisin. Kehykset lähtivät siis saman tien mukaani. Tällainen taulusta sitten tuli:
Tässä lyhyt selostus työvaiheista: Otin kehyksistä lasin pois. Liimailin taustapahvin päälle vanhojen kirjojen sivuja, joiden päälle sitten levittelin vähän gessoa.



Kukan terälehtiin liimasin gesson avulla harsoa. 
Sitten liimasin muutamia kakkupapereita ja kuviopapereita kerroksittain pohjan päälle. Kukan yhteyteen liimasin lehtiä, chipboard-kuvioita ja harsoa. Lopuksi pirskottelin sinne tänne pieniä gessoläiskiä.

Sellaista tällä kertaa! Kiitos käynnistäsi :)

-Jenni

2 kommenttia:

Kortti 50-vuotiaalle ja kurkkaus kulissien taa

13.23 Jennikur 4 Comments


Tein tilaustyönä kortin viisikymppiselle. Tilaajan toive oli, että kortissa olisi keltaista ja pääsiäisen värit. Tällä kortilla osallistun myös P*skarteluhaasteeseen, jossa inspiroidutaan kuvasta. Inspiroiduin erityisesti kuvan värimaailmasta.
Tällainen hyvin kukkapainoitteinenhan siitä taas tuli! Tuo ihana korttikuva sopii mielestäni pääsiäisteemaiseen korttiin erityisen hyvin. Näitä numeroilla varustettuja korttikuvia olen ostanut Piian Puodista täältä. Suosittelen puotia lämpimästi! Nykyään ostan lähes kaikki askartelutavarani sieltä. Palvelu on henkilökohtaista, ystävällistä ja nopeaa! :)
Kurkataan sitten vielä kulisseihin! En todellakaan ole mikään valokuvauksen ammattilainen. Toivon kuitenkin, että joku voisi saada tästä jotain vinkkejä omien töiden kuvaamiseen ja kuvien muokkaamiseen :)

Kuvassa näet ammattimaisen studioni :D Tuollaisen pienen senkin päällä kuvaan kaikki työni. Olen todennut, että se on koko talomme valoisin paikka! Otan kuvat aina valoisimpaan aikaan päivästä. Olisi kiva kehitellä itselleni jokin pieni valokuvausstudio, niin ei tarvitsisi aina kuvata juuri tiettyyn aikaan päivästä Suomessa kun sitä valoakin saa välillä etsimällä etsiä ;)

Minulla on käytössä Canonin EOS 550D -järjestelmäkamera. Hyvien kuvien ottaminen ei kuitenkaan mielestäni vaadi järjestelmäkameraa. Kännykälläkin voi ottaa hyviä kuvia!
Muokkaan kuvat Adoben Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla. Muokkaan kuvaa Levels-työkalun avulla. Lisään kuvaan kirkkautta ja kontrastia niin, että kuvassa oleva kortti näyttää mahdollisimman samanlaiselta kuin luonnossa. Viimeisenä terävöitän kuvaa hieman.

Photoshopin sijaan voi käyttää esim. GIMP-kuvanmuokkausohjelmaa, joka on ilmainen. Täältä löydät selkeät ohjeet mm. Levels-työkalun käyttöön.
Olisi kiva kuulla, miten te muut valokuvaatte korttinne ja muokkaatte kuvianne :)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! Mukavaa, että piipahdit blogissani!

-Jenni

4 kommenttia:

Kortti aikakauslehdestä

17.00 Jennikur 2 Comments


On jälleen Paperilla-päivä. Tällä kertaa designtiimi pääsi leikkimään aikakauslehdillä. Minä tein taas kerran kortin! Ystävän syntymäpäiväkin oli juuri sopivasti, joten tämä on hänelle :)
Koitin etsiä lehdestä tietenkin pastellinvärisiä sivuja, mutta niitä ei löytynyt millään! Piti sitten mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ;) No, onhan se toki ihan mukavaakin välillä käyttää vähän erilaisia värisävyjä!

Kortin taustaan olen siis leikannut erimuotoisia harmaanvihreitä rypisteltyjä paloja. Kaikki muutkin elementit ovat aikakauslehdistä (paitsi tietysti puolihelmet). Kukat ja lehdet on leikattu kuvioleikkureilla.

















Korttien tekemisen ei siis todellakaan pidä olla aina välineurheilua, ja materiaaleihinkaan ei tarvitse tuhlata pientä omaisuutta. Aikakauslehdistä löytyy todella paljon hyvää materiaalia askarteluihin!

Mukavaa kun piipahdit blogissani :)

-Jenni

2 kommenttia: