Kukkapäivä: gardenia!

17.00 Jennikur 11 Comments

Hei! Heti tähän alkuun muistutan blogissani olevasta ihanan askartelupaketin arvonnasta.
Viimeisiä päiviä viedään!

Sitten itse asiaan.. Tänään on jälleen Paperilla-päivä! Ja koska tällä kertaa pääsimme suunnittelemaan kukkia, yhdistyy tämänkertainen dt-työ mukavasti kukkapäivään :) Viime kerrasta onkin aikaa!

Tällä kertaa kukkapäivässä on vuorossa gardenia. Gardenian ohjetta suunnitellessa halusin huomioida myös ne, joilla ei ole kuvioleikkureita eikä kukkastansseja.
Gardenian valmistamiseen tarvitsee vettä, akvarellipaperia, mustetta ja tuputtimen, jonkin pehmeän alustan sekä hammastikun/siveltimen pään. Kukat stanssasin Sizzixin Tattered flowers -stanssisetillä.

MUTTA samantyyliset kukat saa tehtyä ilman stanssia ympyrän muotoa hyödyntämällä:
Tein kaksi samankokoista ympyrää ja yhden pienemmän ympyrän. Pieni ympyrä on halkaisijaltaan puolet pienempi, kuin kaksi muuta ympyrää.
Taitoin ympyrän puoliksi, avasin sen sitten ja leikkasin taitekohtiin viillot. 
Taitoin ympyrän uudelleen ja leikkasin silmämääräisesti kaksi viiltoa.
Leikkasin terälehdet muotoonsa.
Tadaa! Toistin saman käsittelyn muihin ympyröihin.
Tässä kohtaa vaihdoin takaisin stanssattuihin kukkiin. Leikkasin terälehtien välit auki. Jos teet gardeniaa itse leikatuilla kukkasilla, tätä vaihetta ei tokikaan tarvitse tehdä.
Liotin kukkia vedessä niin, että ne kastuivat kauttaaltaan. Vetisinä kukkia on helpompi muotoilla.Kuivasin kukkien pinnasta ylimääräiset vedet talouspaperilla töpöttelemällä. Laitoin kukat softis-levyn päälle ja tein terälehtiin juovia hammastikulla (onnistuu myös esim. pienen siveltimen toisella päällä). Hammastikkua saa painaa kunnolla. Minä sain tuon muovisenkin hammastikun katkeamaan!

Hammastikulla käsitellyt terälehdet muuttuivat hiukan kuperiksi!
Seuraavaksi tuputtelin kukkien reunoille mustetta.
Muotoilin sormillani ison kukan terälehtien päihin loivan s-kirjaimen muodon.
Kiersin sitten jokaisen terälehden vasenta reunaa kohti keskustaa.
Tältä kukka näytti käsittelyn jälkeen. Tämä kukka tulee gardenian keskimmäiseksi osaksi. Tein saman käsittelyn toiselle suurista kukista, mutta jätin terälehtien kiertämisen välistä.
Tein myös pienen kukan terälehtiin s-kirjaimet, jonka jälkeen nostin terälehdet kokonaan pystyyn. Kiersin terälehtien oikeaa puolta kohti keskustaa.
Sitten vain liimasin kaikki osat yhteen. Halutessaan gardeniaan voi vielä lisätä heteitä, joita voi ostaa valmiina askartelukaupoista. Mielestäni gardenia kuitenkin näyttää hyvältä ilmankin :)
Tässäpä tämänkertainen kukkapäivä. Odotan kovasti kommenttejanne <3 Risuja ja ruusuja siis tulemaan!

Voit myös pitää näistä:

11 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kukkasia. Liisa

  VastaaPoista
 2. Hyvät ohjeet, tulevat taatusti käyttöön :)

  VastaaPoista
 3. Herkän kauniita ! Ja ohje todella selkeä :-)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat kukkasi. Ihanan hempeän värisiäkin. Tykkään Pitää joku päivä tehdä. Samalla tavalla olen tehnyt sellaisia "ryppyruusuja" erilaisista papereista. Kastelemalla ja rypyttämällä saa aikaan näyttäviä kukkia, isoja ja pieniä.

  VastaaPoista
 5. Mahdottoman kauniita! Ohje on todella hyvä, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Wou! Upea! Kiitos ihanasta ohjeesta! Heti viikonloppuna täytyy kokkeilla 😊

  VastaaPoista
 7. Wou! Upea! Kiitos ihanasta ohjeesta! Heti viikonloppuna täytyy kokkeilla 😊

  VastaaPoista
 8. Tuo on sitä todellista käsityötä..ällistyttävän upeita. Mervi K

  VastaaPoista
 9. Todella kauniita kukkia, myös muiden kukkien ohjeet, mutta nämä olivat suosikkejani. Kiitos erityisesti seikkaperäisistä ja selkeistä ohjeista! Näillä voin jopa onnistua itse :)

  VastaaPoista