Kukkapäivä: ruusu!

19.23 Jennikur 14 Comments
Olen jo pidemmän aikaa ihastellut instagramissa olevien korttitaiteilijoiden itsetekemiä, upeita kukkia! Minäkin tykkään tehdä kukkia paperista, mutta tähän mennessä olen opetellut vasta ruusujen tekemistä. Tänään tein itselleni lupauksen, että alan oikein urakalla opettelemaan erilaisten paperikukkien tekoa. Tulen postailemaan tänne jatkossakin näitä kukantekopostauksia kukkapäivä-otsikolla.

Tänään aion esitellä teille hyväksi kokemani paperiruusun ohjeen. Olen joskus löytänyt pinterestistä mukavan ohjeen, jota olen itse sitten soveltanut ja muokannut.Ruusun tekoa varten tarvitset suht jämäkkää paperia. Itse tein ruusun akvarellipalan jämästä. Kätevintähän ruusun terälehtien tekeminen olisi kuvioleikkurilla, niillä ei tosin valitettavasti saa tehtyä kovin isoja kukkia.


Ruusun tekeminen onnistuu myös ilman leikkuria. Siinä tarvitaan vain vähän matematiikkaa ja kolmioviivainta ;) Piirrä aluksi paperille keskipiste ja jaa sen avulla sitten kuviteltu ympyrä kuuteen yhtä suureen osaan. Viivojen väliin tulisi jäädä siis 60 asteen kulma. Sen jälkeen sinun tulisi etsiä sopivan kokoinen muotti ympyrän tekoa varten. Kukan koko tietysti suurenee, mitä suuremman muotin valitset. Kannattaa jo siis etukäteen miettiä, minkä kokoisen kukan haluat tehdä. Itse käytin pojan pikkuista hammastahnatuubia avuksi (kukan halkaisijaksi tuli yli 4 cm). Sitä vastaa esimerkiksi huulirasvatuubi. Aseta valittu tavara niin, että sen reunat juuri ja juuri hipaisevat muotin kummallakin puolella olevia viivoja. Piirrä muotin avulla kaari viivasta viivaan. Toista sama jokaisessa kuudessa kohdassa. Valmis! Kannattaa säilyttää tämä kappale muottina.Leikkaa itsellesi paperista kolme kukkaa. Leikkaa sitten jokaisen terälehden väli auki kuvassa näkyvällä tavalla.
Rullaa joka toinen terälehti esim. sukkapuikon avulla rullalle kuvan mukaisesti. Lisää rullien sisälle vähän liimaa ja nosta ne pystyyn. Laita yksi terälehti sisimmäiseksi ja kaksi muuta kiertämään sitä. Laita kolmeen jäljellä olevaan terälehteen liimaa ja nosta nekin pystyyn. Sijoita nämä kolme terälehteä niin,  että kunkin terälehden toinen puoli jää aina viereisen terälehden alle ja toinen taas päälle.Ota kaksi seuraavaa kukkaa esille. Rullaa jokainen terälehti kuvan osoittamalla tavalla. Tässä vaiheessa voi tarpeen vaatiessa apunaan käyttää esim. hammastikkua.


Sitten vain tekemään seuraavaa kerrosta ruusuun! Laita liimaa kukan keskiosaan ja sijoita valmis ruusun osa siihen. Sivele hieman liimaa kukan joka toiselle terälehdelle ja nosta ne pystyyn. Toista sama jäljellä olevilla terälehdillä.


Viimeinen kerros on helpoin: laita vain liimaa kukan keskelle ja terälehtien alaosaan, sijoita sitten valmis ruusu kukan keskelle ja nosta terälehtiä hieman pystyyn. Tadaa, ruusu on valmis!

Mitäs piditte? Kertokaa ihmeessä minulle onnistuiko ruusu, jos tällä ohjeella yritätte :) Ja kysykää rohkeasti, jos ette ymmärrä jotain kohtaa tai kaipaatte lisävinkkejä. Otan toki myös kaikenlaista palautetta ja neuvoja vastaan!

Mukavaa alkanutta viikkoa toivottelee Jenni!
Voit myös pitää näistä:

14 kommenttia:

 1. Onpas älyttömän kaunis ruusu ❤

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä ohje on selkeä, mutta teen kukat itse samalla ohjeella, joten sekin voi vaikuttaa...

  Kivan näköinen bloginalku sulla. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ruusu ja selkeä ohje, kiitos siitä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi kannustavasta viestistä :) <3

   -Jenni

   Poista
 4. Minunkin mielestäni ohje oli selkeä. Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sitten vain testaamaan omaa kukkaa ;)

   -Jenni

   Poista
 5. Kaunis todellakin ja hyvät ohjeet. Itse olen tehnyt vastaavia kankaasta.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva ohje, ja tarpeeksi simppeli että voisi tällainen aloittelijakin kokeilla :) Sinulla on kaunis blogi, tsemppiä jatkoon :) Pienen vinkin voisin antaa, käy leventämässä tekstiosuuden rajoja asetuksista niin teksti asettuu paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos vinkistä! :)

   Katsotko blogiani kännykällä vai tietokoneella? Voisitkohan mahdollisesti lähettää mulle esim. s.postiin kuvakaappauksen, miltä teksti sulla näyttää? :) Tällä selaimella, millä minä katson tätä, ei tekstiin jää häiritseviä välejä tms. Mutta ongelmana on se, että teksti menee joissain kohti typerästi kuvan viereen :/ Mun blogissa on vielä muitakin juttuja, mitkä on hienosäätöä vailla..

   Poista
 7. Tietokoneella mie tätä olen ihastellut, ja tosiaan mulla näkyy kans tuo että teksti menee kuvan viereen mutta epäilisin että tähän auttaa se kun asetuksista vain säätää tuota tekstikentän leveyttä hieman :) Minulla auttoi tämä säätö omassa blogissani. Ja selaimena mulla on Chrome.

  VastaaPoista
 8. Hei Jenni, sinulla on hieno blogi ja tosi selkeä ohje ruusujen tekoon. Itsetehty ruusu näyttää kauniimmalta kuin kaupasta ostettu :) Onnea jatkoon!

  VastaaPoista