Kukkapäivä: kirsikankukka!

18.30 Jennikur 7 CommentsTällä viikolla olen inspiroitunut kirsikankukista. Tein niistä varmaan kymmenen erilaista kokeilua, enkä oikein ollut mihinkään tyytyväinen. Simppelin mutta kauniin kukan tekeminen paperista osoittautuikin luultua vaikeammaksi. Vihdoin sain kuitenkin tehtyä version, johon olen suhteellisen tyytyväinen. Ohjeet ovat yksinkertaiset, ja välineetkin kukan tekoa varten löytyvät varmasti joka kodista!

Tässä näette kukan työstämisen kaikki vaiheet. Eihän näytä kovin vaikealta? Kukan tekoa varten tarvitset valkoista suht jämäkkää paperia, vesivärit tms ja kreppipaperia tai servettejä. Lisäksi tarvitset sakset ja liimaa. Jos haluat lisäksi tehdä lehtiä, tarvitset kahta eriväristä vihreää paperia. Nuppuja varten tarvitset pinkkiä paperia.
Aloita leikkaamalla haluttu määrä kukkia. Jos sinulla ei ole kuvioleikkuria, voit katsoa täältä miten kukka tehdään. Maalaa kukan keskustaan vaaleanpunaisella värillä, ja vaalenna jälkeä terälehtiä kohti.

Taita kukka kolmesta kohtaa terälehtien välistä puoliksi: näin näet mistä kohtaa kukkaa pitää leikata. Tämä vaihe ei ole pakollinen. Itse tein kukan ilman taitoksia.

Leikkaa sitten terälehtien väli auki kuvan osoittamalla tavalla.
 Liimaa terälehti toisen terälehden alle.

Leikkaa jokaisen terälehden väli auki lähes keskustaan asti. Muotoile sitten terälehtiä nipistämällä niitä hiukan sormiesi välissä. Lisää halutessasi kukan keskustaan vähän tummempaa pinkkiä.

Leikkaa kreppipaperista (keltaiseksi värjätty servetti tai hyvin ohut keltainen paperikin käy) noin sentin levyinen pala. Leikkaa siihen mahdollisimman ohuita suikaleita. Rullaa paperi ja levitä sormella suikaleita hieman erilleen toisistaan. Liimaa suikaleet kukan keskustaan.
Voit halutessasi tehdä kukan kaveriksi myös lehtiä ja nuppuja. Nupun olen tehnyt samanlaisesta osasta kuin kirsikankukan. Leikkaa nuppua varten terälehtien välit auki melkein keskustaan asti. Nosta sitten aina vastakkaiset terälehdet ylös ja liimaa ne yhteen. Tuputa halutessasi valmiin nupun päähän hieman valkoista akryylimaalia. Valmista! Sitten vain koristelemaan kortti, oksa tai ihan mikä vaan näillä kirsikankukilla!

Mitäs mieltä olitte tämänkertaisesta kukkapäivästä? Ja kertokaa ihmeessä myös, mitä kukkia haluaisitte kukkapäivään? Olisin todella iloinen ehdotuksistanne :)

Ihanaakin ihanampaa viikonloppua kaikille teille!

- Jenni

Voit myös pitää näistä:

7 kommenttia:

 1. Hei kiitos kukkasista ovat oikein kauniita! Minä olisin halukas tekemään itselleni orgideoita, kun ne oikeat maksavat niin paljon :) Voisitko siis tehdä niiitä joksikin kukkapäiväksi?

  Terveisin Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos Maarit ehdotuksesta. Pistetään orgidea kukkapäivälistalle :) <3

   Poista
 2. Todella kauniita! Pitäisi yrittää joku kerta kokeilla näitä :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli! <3 ja kokeile ihmeessä! Kerro sitten kuinka onnistui :)

   Poista
 3. Todella kauniita. Voisitko jakaa tämänkin tuolla askarteluohje sivustolla :)

  VastaaPoista