Tikkarikortteja!

19.24 Jennikur 10 Comments

Törmäsin joskus Instagramissa tikkarikortteihin, ja niitä oli itsenikin pakko heti päästä testaamaan. Hullaannuin tikkarikorttien tekemiseen täysin! Niitä on helppo ja nopea tehdä, ja mielestäni ideakin on hauska. Koska tikkarikortteja on niin monennäköisiä kuin on tekijöitäkin, annan tässä postauksessa vain joitain hyväksi kokemiani vinkkejä tikkarien tekemiseen. 

Tikkarikorttien tekemisessä auttaa, jos omistaa erilaisia stansseja. Varsinkin pyöreään muotoon perustuvat stanssit ovat kortteja tehdessä kovasti käytössä. Toki tikkarien tekeminen onnistuu ilman stanssejakin, mutta paljon enemmän aikaahan tekeminen silloin vie.

Itse tykkään käyttää tikkarin alimmaisena kerroksena pientä kakkupaperia, joka luo reunoille pitsimäisen vaikutelman. Siihen lähden sitten kerrostamaan erilaisia stanssattuja muotoja. Tykkään elävöittää kuvioiden reunoja tuputtamalla niihin hiukan vaaleanruskeaa mustetta. Kuviot kiinnitän toisiin kohotarrojen avulla, ne korostavat mielestäni kauniisti tikkarin eri kerroksia.

Joihinkin kortteihin, kuten yllä olevaan tossutikkariin, olen tehnyt näyttävän rosetin. Rosetin tekeminen onnistuu taittelemalla halutun kokoisesta paperisiivusta haitarin. Käyttämäni paperi oli sen verran paksua, että tein suosiolla rosetin vaikeampaa kautta: tein paperiin viiltoja puolen sentin välein vuorotellen paperin kummallekin puolelle. Liimasin haitarin päät kiinni toisiinsa ja taitoin haitarin kiekoksi. Liimasin rosetin hieman rosettia pienemmän paperiympyrän päälle kuumaliimalla.

Tikkarin tikkuna olen käyttänyt erilaisia paperipillejä. Kiinnitän tikun tikkariosan toiselle puolelle yleensä kuumaliimalla tai kaksipuoleisella teipillä. 
Mielestäni olisi hassua, jos tikkarikortissa ei olisi ollenkaan paikkaa tekstille. Onneksi tikkarin tikusta tulee tikkariin nähden yleensä liian pitkä, joten leikkaan tikusta pienen palan pois. Palat liimaan tikun viereen tikkarin toiselle puolelle (tämän idean keksi äitini, kiitti!).  Sitten kiinnitän vain pyöreän kartongin tikkujen päälle. Siihen saa sitten kirjoittaa viestin kortin saajalle!

Keksin myös, miten tikkarikorttiin saa piilotettua ihan oikean tikkarin. Piirsin paperille kaksi ympyrää vierekkäin. Niiden väliin jätin paperipillin halkaisijan mittaisen välin. Yhdistin sitten kaksi ympyrää kuvan mukaisesti. Kiinnitin toisen ympyröistä paperitikkarin takaosaan. Ennen sitä liimasin nauhan ympyrän alle. 
Toisen paperiympyrän päälle liimasin vielä vähän pienemmän ympyrän; tämän pienemmän ympyrän alle liimasin myös nauhan. Paperipillin kiinnitin korttiin niin, että tikkari jää kokonaan piiloon päällimmäisen ympyrän alle. Tikkarin tikun siis saa sujautettua hauskasti paperipillin sisään. Kummassakin ympyrässä kiinni olevat nauhat saa sidottua rusetiksi, ja nauhat avattuaan tikkarikortista paljastuu ihan oikea tikkari!
Ylemmissä kuvissa havainnollistamani "tikkaripiilo" oli aika nopeasti tehty kokeilu, mutta toivottavasti se havainnollistaa teille tuota ideaa.  Tikkaripiiloon yhdistettävän nauhan kannattaa olla mahdollisimman ohutta, tuossa testauksessa oleva tekonahkanauha osoittautui aivan liian paksuksi käyttötarkoitukseensa.
Tikkarikorttiin voi ymmärrettävistä syistä laittaa vain "kaksipuoleisen" tikkarin (Ukkini sanaa lainaten). Jos haluaa laittaa tikkarin tikkarikorttiin ilman muovipakkausta, voi tikkarin ympärille kääriä kelmua, ettei se sotke paperia. Ja tikkariin voi vielä sitoa söpön rusetin <3 Tikkari kannattaa kiinnittää pienellä kaksipuoleisella teipinpalalla kiinni korttiin, ettei se sujahda vahingossa tikkarikortin sisältä pois.
Tähän loppuun vielä oikein kunnon tikkarikuvapläjäys!
Makeaa sunnuntaita!
-Jenni


Voit myös pitää näistä:

10 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis IHANIA! Mistä olet hankkinut nuo mintunvihreät "onnea"-kirjaimet? :)

   Poista
  2. Kiitos kiitos Kaisu! :) Olen ostanut nuo softiskirjaimet kirpputorilta, joten en osaa valitettavasti auttaa mistä niitä löytyisi :( Sen verran osaan helpata, että noi on siis semmoisesta isosta tarra-aakkossetistä, American Craft Thickers nimeltään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oho! Tämä kommentti on mennyt minulta ihan ohi! Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 3. Voi, että nämä on kauniita! Ihan mielettömän taitava olet kyllä. Pitää varmaan näitä joskus kokeillakin! Kiitos hyvistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nyt vasta huomasin vastata tähän! Lämmin kiitos ihanasta kommentistasi :)

   Poista
 4. Ihania ovat, nyt tiedän miten niitä värkätään

  VastaaPoista