Taulu ystävälle

17.47 Jennikur 1 Comments


Edellisen postauksen jälkeen palataan taas hempeilemään. Innostuin tekemään ystävälleni ystävänpäiväksi taulun, joka on tehty kierrättäen.

Sydämen olen tehnyt foliosta muotoilemalla. Levitin sydämen päälle valkoista akryylimaalia. Maalin päälle rypytin valkoisen servetin. Kun maali oli kuivunut, tuputtelin ryppyjen päälle punaista mustetta (onnistunee varmasti myös esim. akvarelliväreillä).

Kehykset leikkasin säästämästäni paksusta pahvinpalasesta. Päällystin kehykset samalla lailla, kuin sydämen. Kehyksien reunoille tuputtelin myös hiukan mustetta.
Valitsin tauluun sopivan kuviopaperin, johon sotkin vähän akryylimaalia sinne tänne. Liimasin sydämen alle vielä harsoa ja kiinnitin kuviopaperin kehyksiin. Siinäpä se! Helppoa, kivaa ja ihanan sotkuista :)

Mukavaa kun piipahdit!

Jenni

1 kommenttia:

P*skarteluhaaste #307

14.11 Jennikur 13 Comments



Päätin vähän repäistä ja tehdä jotain ihan erilaista, kuin yleensä. Väritin elämäni ensimmäisen leimakuvan ja käytin tavallista räväkämpiä värejä. Ja huomaatteko: kortissa ei ole yhtäkään kukkaa!! Oli mukavaa tehdä jotain erilaista välillä.

Tällä kortilla osallistun P*skarteluhaasteeseen, jossa oli tällä kertaa korttiluonnos. Käänsin luonnoksen ylösalaisin.

Kissaleima on Stampendouksen. Maalasin sen akvarelliväreillä ja valoisimpia kohtia korostin valkoisella akryylimaalilla. Kissa oli alunperin tällainen (ks ylempi kuva), mutta leikkasin kissan alaosan erilleen. Sijoitin osan sitten kissan oikealle puolelle.


Kortin taustaa vaalensin hiukan valkoisella akryylimaalilla ja leimailin siihen vielä tekstileimasimella tekstuuria. Rouhensin paperien reunoja saksen kärjellä ja tuputtelin reunoille vielä ruskeaa mustetta. Tekstin leimailin Kaisercraftin aakkossetillä. Kolmiulotteisen vaikutelman korttiin tein 3d-tarratassuja käyttämällä.

Tämmöistä tällä kertaa! Kiitos kun piipahdit blogissani! :)


Jenni

13 kommenttia:

P*skarteluhaaste #306 - taskukortti

17.59 Jennikur 14 Comments


P*skarteluhaasteessa oli tällä kertaa tehtävänä tehdä taskukortti. Eli jonkinlainen tasku täytyy kortista löytyä. Tässä minun näkemykseni taskukortista! Tämä on samalla ensimmäinen ystävänpäiväkortti tälle vuodelle. Vielä muutama pitäisi tehdä ;) Mutta olen onneksi suht ajoissa liikkeellä.

Taskun olen tehnyt kahdesta samankokoisesta kuviopaperinpalasesta, jotka ompelin kiinni kolmesta sivusta.




Korttiin päätyi yllätys yllätys taas muutama kukka ja niiden kaveriksi kiiltokuvia. Hauska lisä korttiin tulee mielestäni noista langoista!

Mitäs tykkäätte? :)

-Jenni

14 kommenttia:

Ihan ekat ATC-korttini

17.00 Jennikur 6 Comments


Tänään on taas Paperilla-päivä ja tiimi pääsi tekemään ATC-kortteja. Tämä on ihan ensimmäinen kerta, kun tein ATC-kortteja ja hurahdin näihin nyt ihan täysin! ATC-kortit ovat siis lyhyesti sanottuna minikokoisia, taiteellisia keräilykortteja, joita voi vaihtaa toisten kanssa. Tarkemman selostuksen atc-korteista löydät Paperillan-blogista.






Intouduin tekemään kortteja varten taustan alusta asti itse. Liimasin ensin korttipohjaan vanhan kirjan sivuja ja kuviopaperisuikaleita. Levitin niiden päälle ohuen kerroksen gessoa. Korttien reunoihin levitin hieman mustetta. Viimeistelin taustat embossaamalla niihin erilaisia kuvioita. Pirskottelin vielä kiiltokuvat liimattuani kukkien ympärille vihreitä pisaroita Priman Color Bloom -suihkeella. Sitten vielä teippasin tekstit paikoilleen. Valmista tuli!

Tässä vielä lähikuvaa korteista:



 You & I together.
 
One of a kind.

After a long time.




You are beautiful.

Kaikki kortit ovat vapaana vaihtoon!

-Jenni

6 kommenttia:

Kutsutikkarit!

13.42 Jennikur 1 Comments


Hei! Tässä näytille hetki sitten tilauksesta tekemäni tikkarikortit. Nämä ovat siis kutsukortteja pienen tytön ristiäisiin.
Korteissa alimmaisena olen käyttänyt pieniä kakkupapereita ja seuraavat kerrokset olen leikannut stansseilla. Kiinnitin kerrokset toisiinsa kohotarrapalojen avulla. Kutsu-teksti on aakkosstanssilla tehty.

Sideharso ja kukat sopivat suloisesti yhteen!
Olen tehnyt tarkemman postauksen tikkarikorttien tekemisestä aiemmin. Voit käydä katsomassa sen täältä.

Askartelun iloa kaikille!

-Jenni

1 kommenttia:

Shabby chic -kortti

19.14 Jennikur 1 Comments


Hei!

Tein Paperillan-blogiin postauksen shabby chic-kortin teosta. Tästä pääset kurkkaamaan, miten kortti syntyi.

-Jenni


1 kommenttia:

Kukkapäivä: rutturuusu ja rullaruusu

17.15 Jennikur 7 Comments

Tänään on pitkästä aikaa kukkapäivä! En ole päässyt millään eroon ruusuista, sillä tuntuu, että tekniikoita niiden tekemiseen tuntuu olevan niin monia. Siksi esittelenkin teille tänään kaksi erilaista ruusua: rutturuusun ja rullaruusun. 



 

Rutturuusu

 

Rutturuusun tekeminen on helppoa, sillä sen tyyliin sopii epäsymmetrisyys ja vaihtelevuus. Terälehdet saavat asettua kukkaan miten asettuvatkaan.

Rutturuusua varten leikkasin kukkaleikkurilla neljä kukkaa. Mikäli et omista leikkuria, rutturuusun teko onnistunee pienin variaatioin myös tämän ohjeen avulla. Suihkin kukkiin vettä suihkepullolla, ja nipistelin sitten jokaisen terälehden vekeille. On tärkeää, etteivät kukat ole liian märkiä, sillä silloin terälehdet pyrkivät suoristumaan. Itse tuputtelin liiat vedet lehdistä pois paperilla ennen rypistelyä.




Kukkien kuivattua aukaisin rypistettyjä terälehtiä hieman.

Aloitin kukan teon nostamalla kaksi vastakkaista terälehtiä toisiaan vasten niin, että toinen lehdistä jäi toisen lehden sisään.



Nostin jäljelle jääneet terälehdet kiertämään sisimmäisiä terälehtiä.

Itse en käyttänyt tässä vaiheessa ollenkaan liimaa, koska seuraavat kerrokset tukevat terälehtiä ja pitävät ne muodossaan.
Pursutin kukan alaosaan reilusti kuumaliimaa ja asetin sen seuraavan kukan keskustaan. Nostin kaikki terälehdet ylös.

Kaksi viimeistä kerrosta tein samalla tyylillä liimaamalla seuraavan kerroksen kukan alaosaan ja nostamalla sitten lehtiä ylöspäin. Sijoitin alimmaisen kerroksen aina niin, että sen terälehdet pilkistivät edellisen kerroksen terälehtien välistä.


Sitten vain rullasin terälehtiä kevyesti hammastikun ympärille, jotta terälehdet kaareutuisivat ihan hieman alaspäin. Aikamoinen muutos, kun vertaa edelliseen kuvaan!

Valmiisiin kukkiin suihkutin väriä ja ripottelin niiden pintaan glitteriä. Laitoin kukat kuivumaan munakennojen sisään, että niiden muoto säilyisi.



 

Rullaruusu


Rullaruusua varten nipsuttelin kukkaleikkurilla yhden pienen ja kaksi suurempaa kukkakuviota.

Aloitin rullaamalla pienimmän kukkakuvion terälehden vastakkaisen terälehden alle.
Liimasin kolme terälehteä kuvan osoittamalla tavalla. Rullasin hieman terälehtien päitä hammastikun avulla.
Rullasin seuraavan kerroksen terälehtiä sukkapuikon ympärille. Kohotin lehtiä ylöspäin keskustastaan.



Pursutin ensimmäisen kerroksen alaosaan runsaasti kuumaliimaa ja sijoitin sen seuraavan kappaleen keskustaan. Kuumaliiman ollessa vielä notkeaa, asettelin keskimmäisen kerroksen lehdet limittäin (katso kuva). Alimman kerroksen terälehdet työstin samoin, kun keskimmäisen kerroksen.

Halusin tehdä kukasta oikein vaalean (eikä sopivan vaaleita papereita ollut tarjolla). Maalasin siis kukan valkoisella gessolla suurpiirteisesti ja ripottelin vielä märkään kukkaan vähän glitteriä. Paperin väri kuultaa kauniisti gessokerroksen alta.

Tässä vielä kuvaa ruususista yhdessä.



Mitäs tykkäsitte tämänkertaisesta kukkapäivästä? Otan ilolla vastaan jokaisen kommentin <3

-Jenni

7 kommenttia:

Taulu paperiaskarrellen

19.05 Jennikur 0 Comments

Tein vanhemmilleni joululahjaksi taulun samaan tyyliin, kuin tämän aiemmin tekemäni kortin. 
Tekstin ja kuvioiden stanssaaminen oikeille kohdille keskitettyinä oli hieman haastavaa, mutta kun hieman mittaili ja merkkaili lyijykynällä kohtia ylös, onnistui kohdistaminen melko hyvin.

 Mitäs tykkäätte, pistäisittekö omalle seinällenne? :)

-Jenni



0 kommenttia: