Kukkapäivä: gardenia!

17.00 Jennikur 11 Comments

Hei! Heti tähän alkuun muistutan blogissani olevasta ihanan askartelupaketin arvonnasta.
Viimeisiä päiviä viedään!

Sitten itse asiaan.. Tänään on jälleen Paperilla-päivä! Ja koska tällä kertaa pääsimme suunnittelemaan kukkia, yhdistyy tämänkertainen dt-työ mukavasti kukkapäivään :) Viime kerrasta onkin aikaa!

Tällä kertaa kukkapäivässä on vuorossa gardenia. Gardenian ohjetta suunnitellessa halusin huomioida myös ne, joilla ei ole kuvioleikkureita eikä kukkastansseja.




Gardenian valmistamiseen tarvitsee vettä, akvarellipaperia, mustetta ja tuputtimen, jonkin pehmeän alustan sekä hammastikun/siveltimen pään. Kukat stanssasin Sizzixin Tattered flowers -stanssisetillä.

MUTTA samantyyliset kukat saa tehtyä ilman stanssia ympyrän muotoa hyödyntämällä:




Tein kaksi samankokoista ympyrää ja yhden pienemmän ympyrän. Pieni ympyrä on halkaisijaltaan puolet pienempi, kuin kaksi muuta ympyrää.
Taitoin ympyrän puoliksi, avasin sen sitten ja leikkasin taitekohtiin viillot. 
Taitoin ympyrän uudelleen ja leikkasin silmämääräisesti kaksi viiltoa.
Leikkasin terälehdet muotoonsa.
Tadaa! Toistin saman käsittelyn muihin ympyröihin.
Tässä kohtaa vaihdoin takaisin stanssattuihin kukkiin. Leikkasin terälehtien välit auki. Jos teet gardeniaa itse leikatuilla kukkasilla, tätä vaihetta ei tokikaan tarvitse tehdä.
Liotin kukkia vedessä niin, että ne kastuivat kauttaaltaan. Vetisinä kukkia on helpompi muotoilla.



Kuivasin kukkien pinnasta ylimääräiset vedet talouspaperilla töpöttelemällä. Laitoin kukat softis-levyn päälle ja tein terälehtiin juovia hammastikulla (onnistuu myös esim. pienen siveltimen toisella päällä). Hammastikkua saa painaa kunnolla. Minä sain tuon muovisenkin hammastikun katkeamaan!

Hammastikulla käsitellyt terälehdet muuttuivat hiukan kuperiksi!
Seuraavaksi tuputtelin kukkien reunoille mustetta.
Muotoilin sormillani ison kukan terälehtien päihin loivan s-kirjaimen muodon.
Kiersin sitten jokaisen terälehden vasenta reunaa kohti keskustaa.
Tältä kukka näytti käsittelyn jälkeen. Tämä kukka tulee gardenian keskimmäiseksi osaksi. Tein saman käsittelyn toiselle suurista kukista, mutta jätin terälehtien kiertämisen välistä.
Tein myös pienen kukan terälehtiin s-kirjaimet, jonka jälkeen nostin terälehdet kokonaan pystyyn. Kiersin terälehtien oikeaa puolta kohti keskustaa.
Sitten vain liimasin kaikki osat yhteen. Halutessaan gardeniaan voi vielä lisätä heteitä, joita voi ostaa valmiina askartelukaupoista. Mielestäni gardenia kuitenkin näyttää hyvältä ilmankin :)
Tässäpä tämänkertainen kukkapäivä. Odotan kovasti kommenttejanne <3 Risuja ja ruusuja siis tulemaan!

11 kommenttia:

Hempeää mixed mediaa

20.26 Jennikur 0 Comments


Heippa taas kaikille! Heti alkuun muistutan teitä meneillään olevasta ihanan askartelupaketin ARVONNASTA täällä blogissani. Käy ihmeessä osallistumassa :)

Sitten itse asiaan. Olen vältellyt viime aikoina kortteilua. Ja kaikki yritykseni saada jotain aikaan ovat olleet fiaskoja.

Eilen kuitenkin pakotin itseni pitkästä aikaa oikein kunnolla askartelupöydän ääreen, ja rupesin liimailemaan jämäpapereita korttipohjaan asenteella eitästäkuitenkaanmitääntuu ja tehdäännytsentäänjotain.. Levittelin sitten gessoa jämäpapereiden päälle ja lisäilin sabluunan läpi vähän tekstuuripasta. Katsoin korttipohjaa, ja sehän näyttikin ihan kivalta!

Tässä tämä eitästäkuitenkaanmitääntuu-kortti nyt sitten on.



Valoisia päiviä kaikille!

-Jenni

0 kommenttia:

Pastellipäivä-blogin ensimmäinen arvonta!

18.30 Jennikur 120 Comments




Haluan juhlistaa kevättä kanssanne pienellä arvonnalla! Kuvassa näkyvä herkullinen askartelupaketti (arvo n. 20 e) lähtee jollekulle onnekkaalle. Pakettiin sisältyy paperikko (muutama paperi ja leike käytetty), sydämen muotoisia kakkupapereita, haaraniittejä, chipboard-leike, 4 kulmakoristetta, kukkia, pitsiä ja leimasin.

Miten voit osallistua?


Arvontaan voit osallistua enintään kolmella arvalla:

1. Yhden arvan saat kommentoimalla tätä postausta.
2. Toisen arvan saat seuraamalla Pastellipäivä-facebooksivua.
3. Kolmannen arvan saat liittymällä blogini seuraajaksi (koneella ollessasi löydät liity tähän sivustoon-painikkeen oikealta sivupalkista, kännykällä selatessa painike löytyy sivun alareunasta)

Mainitse kommentissasi monellako arvalla osallistut. Muista myös ilmoittaa kommenttiin sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Onnea arvontaan! :)

120 kommenttia:

Tikkarikortti kukkien kera

17.00 Jennikur 0 Comments



Paperillan blogissa suunniteltiin tällä kertaa muistamisia ja kiitoskortteja opettajille. Pääset kurkkaamaan tiimiläisten töitä täältä.

Minä ideoin simppelin tikkarikortin, jonka voi antaa vastaanottajalle sellaisenaan tai vaikka kukkaruukkuun sijoiteltuna. Tämä kortti kukkineen lähtee kyllä oikeasti mammalleni, sillä meidän perheessä ei vielä ole kiitoskortit ja muistamiset ajankohtaisia.

Ohjeita ja vinkkejä tikkarikortin tekoon löydät aiemmasta tikkarikortti-postauksestani.

Aurinkoisia päiviä kaikille!

Jenni

0 kommenttia: