Pastelliset piparkakkutönöt
Viime viikonloppuna tein (ja kyllä se mieskin auttoi "vähän") melkoisen urakan ja sain valmiiksi 21 piparkakkutaloa! Nyt ne jäävät odottelemaan ensi viikonlopun joulumarkkinoita. Olipas mukavaa työstää vaihteeksi jotain muutakin kuin paperia.
Tässä muutamia kuvia viikonlopun urakasta:
Kuvassa talon osat odottelevat kasausta. Aikamoinen läjä!
Osaan katoista tein mintunvihreän ja osaan vaaleanpunaisen päällisen pikeeristä. Kerroksen päälle pursottelin vielä valkoisella pikeerillä kuvioita.
Muutamista katoista jätin piparin oman värin esille.
Kasauksen jälkeen viimeistelin talot tekemällä katoille lunta ja pursottamalla reunoihin kiehkuraa. Talojen juurelle eksyi myös muutamia karkkeja - pastellin värisiä tietenkin.
Piparintuoksuista maanantaita kaikille!
Toivottelee Jenni
Onpa kauniita piparkakkutaloja :) Liisa
VastaaPoistaKiitos paljon Liisa! :) <3
PoistaVoi hurja mikä määrä söpöjä pikku taloja! Kyllä noille ostaja löytyy!
VastaaPoistaKiitos paljon Saija :) Kyllä siinä niin taisi käydä, että kaikki talot löysivät oman kodin. Tein viime viikolla vielä 27 samanlaista taloa lisää (saldo 48...), nyt kyllä alkaa talojen rakentaminen piisata :'D
PoistaHurjan kauniita! :) miten tuo kasaus onnistuu kuorrutuksen jälkeen? Eikö kuorrutus mene pilalle? Täällä on ensin aina kasattu, sitten kuorrutettu. :)
VastaaPoistaAnteeksi, on kiireessä ihan tämä vastaaminen jäänyt! Mutta siis: hyvin onnistuu kasaus vasta kuorrutuksen jälkeen, kun antaa ensin pikeerin kovettua tarpeeksi. Itse annoin kattojen kuorrutuksen kovettua yön yli. Tuo pikeerihän on siitä niin mahtavaa, että kovettuessaan se muuttuu TOSI kovaksi.
PoistaMinusta tuo koristeleminen ennen kasausta on todella paljon helpompaa, kuin kasauksen jälkeen :)
Wau! Upeita! Millainen ainesosien suhde sulla on pikeerissä? Tuntuu, että teen aina joko liian kovaa tai liian löysää massaa. Ja millä oot pursottanut? :) Kiitos jo etukäteen! :)
VastaaPoistaKiitos Sini! :) Mullakin toi pikeerin sekoittelu on aina vähän sellaista hakuammuntaa, joskus tulee sopivaa ja joskus ei. Kinuskikissan sivuilla oli annettu pursotuksia varten seuraavanlainen suhde: 1,25-1,5 dl tomusokeria ja 1/4 dl munanvalkuaista. Sitten vatkausta n. 4 min. Mutta itse olen yleensä laittanut tomusokeria jopa 1,75 dl! Silloin ei pursottaessa ainakaan pikeeri yhtään leviä, vaan pysyy jämäkästi. Niin ja olen pursottanut pikeerin n. 1 mm leveän tyllan läpi purstotuspussilla :)
PoistaReunoihin olen pursottanut pikeeriä tähtityllan läpi ja pikeeriseoksen suhde oli n. 2 dl tomusokeria ja 1/4 dl valkuaista.
Tuli sekava sepustus :D Kysy jos jäi jotain epäselväksi.
Kiitos vastauksista! Testailen näillä ohjeilla ;) En tiedä, miksi tuo kommentti tuli tuplana enkä saa toista poistettuakaan :D Hyvää joulua! :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHello,sooooo lovely.i would like to try such cut gingerbread houses. I tried already.but the baked gingerbread dough got always to thick for small houses..so if you dont mind could you tell me the receipt? Thanks a lot.greetings from Austria. Gabi
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaOnko kaavat valmiit jostakin vai oma tekemät.. nämä ovat ihania.. 😍