Kukkapäivä: rutturuusu ja rullaruusu

17.15 Jennikur 7 Comments

Tänään on pitkästä aikaa kukkapäivä! En ole päässyt millään eroon ruusuista, sillä tuntuu, että tekniikoita niiden tekemiseen tuntuu olevan niin monia. Siksi esittelenkin teille tänään kaksi erilaista ruusua: rutturuusun ja rullaruusun.  

Rutturuusu

 

Rutturuusun tekeminen on helppoa, sillä sen tyyliin sopii epäsymmetrisyys ja vaihtelevuus. Terälehdet saavat asettua kukkaan miten asettuvatkaan.

Rutturuusua varten leikkasin kukkaleikkurilla neljä kukkaa. Mikäli et omista leikkuria, rutturuusun teko onnistunee pienin variaatioin myös tämän ohjeen avulla. Suihkin kukkiin vettä suihkepullolla, ja nipistelin sitten jokaisen terälehden vekeille. On tärkeää, etteivät kukat ole liian märkiä, sillä silloin terälehdet pyrkivät suoristumaan. Itse tuputtelin liiat vedet lehdistä pois paperilla ennen rypistelyä.
Kukkien kuivattua aukaisin rypistettyjä terälehtiä hieman.

Aloitin kukan teon nostamalla kaksi vastakkaista terälehtiä toisiaan vasten niin, että toinen lehdistä jäi toisen lehden sisään.Nostin jäljelle jääneet terälehdet kiertämään sisimmäisiä terälehtiä.

Itse en käyttänyt tässä vaiheessa ollenkaan liimaa, koska seuraavat kerrokset tukevat terälehtiä ja pitävät ne muodossaan.
Pursutin kukan alaosaan reilusti kuumaliimaa ja asetin sen seuraavan kukan keskustaan. Nostin kaikki terälehdet ylös.

Kaksi viimeistä kerrosta tein samalla tyylillä liimaamalla seuraavan kerroksen kukan alaosaan ja nostamalla sitten lehtiä ylöspäin. Sijoitin alimmaisen kerroksen aina niin, että sen terälehdet pilkistivät edellisen kerroksen terälehtien välistä.


Sitten vain rullasin terälehtiä kevyesti hammastikun ympärille, jotta terälehdet kaareutuisivat ihan hieman alaspäin. Aikamoinen muutos, kun vertaa edelliseen kuvaan!

Valmiisiin kukkiin suihkutin väriä ja ripottelin niiden pintaan glitteriä. Laitoin kukat kuivumaan munakennojen sisään, että niiden muoto säilyisi. 

Rullaruusu


Rullaruusua varten nipsuttelin kukkaleikkurilla yhden pienen ja kaksi suurempaa kukkakuviota.

Aloitin rullaamalla pienimmän kukkakuvion terälehden vastakkaisen terälehden alle.
Liimasin kolme terälehteä kuvan osoittamalla tavalla. Rullasin hieman terälehtien päitä hammastikun avulla.
Rullasin seuraavan kerroksen terälehtiä sukkapuikon ympärille. Kohotin lehtiä ylöspäin keskustastaan.Pursutin ensimmäisen kerroksen alaosaan runsaasti kuumaliimaa ja sijoitin sen seuraavan kappaleen keskustaan. Kuumaliiman ollessa vielä notkeaa, asettelin keskimmäisen kerroksen lehdet limittäin (katso kuva). Alimman kerroksen terälehdet työstin samoin, kun keskimmäisen kerroksen.

Halusin tehdä kukasta oikein vaalean (eikä sopivan vaaleita papereita ollut tarjolla). Maalasin siis kukan valkoisella gessolla suurpiirteisesti ja ripottelin vielä märkään kukkaan vähän glitteriä. Paperin väri kuultaa kauniisti gessokerroksen alta.

Tässä vielä kuvaa ruususista yhdessä.Mitäs tykkäsitte tämänkertaisesta kukkapäivästä? Otan ilolla vastaan jokaisen kommentin <3

-Jenni

Voit myös pitää näistä:

7 kommenttia:

 1. Mitä paperia käytit ruusuihin? Ohje on hyvä, aion kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mikä tahansa vähän vahvempi paperi käy. Toki noihin rutturuusuihin toimii varmaan parhaiten suht ohut akvarellipaperi, mutta sain nuo toimimaan myös ihan normipaperilla. En mistään löytänyt noissa kukissa käytettyjen papereiden vahvuuksia, mutta arvioisin, että se oli n. 180 g/m².

   Poista
 2. Todella nättejä! Kiitos seikkaperäisestä ohjeesta, noita on kokeiltava.

  VastaaPoista
 3. Rutturuusut ovat todella kauniita, joten pakko varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Ihania ja helpon näköistä tehdä. Pitää hankkia tuo lävistin/leikkuri jostain... Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 5. Olen uusi lukia ja ihastuis noihin ruusuihin. Aijon kokeilla. Kiitos ideasta.

  VastaaPoista
 6. Muutama kirjoitusvirhe äskeisessä liitteessä, pahoittelen.

  VastaaPoista