Takaisin lapsuuteen: itsetehty paperinukke

17.00 Jennikur 1 Comments


Aika on mennyt taas niin hujauksessa, että on jälleen Paperillan tiimin töiden esittelyn aika. Tällä kertaa aihe oli mielestäni tosi erilainen, sillä saimme tehtäväksemme inspiroitua tavalla tai toisella paperinukeista.

Aloitin oman paperinukkeni teon luonnostelemalla hyvin simppelin tytön paperille. Piirsin sitten sen ääriviivat murorasian kylkeen ja leikkasin tytön irti rasiasta. Tämän jälkeen liimailin nuken osia yksitellen pahville sitä mukaa kun ne valmistuivat.
Tytön vartalon ja kasvot tein kaikki kermanvalkoisesta paperista. Värjäsin jokaisen osan erikseen Distress Ink-musteilla. Nuken ihoon töpöttelin Tea Dye väriä: reunoille enemmän ja keskelle häivyttäen. Hiuksiin käytin tuon sävyn lisäksi Vintage Photo sävyä.

Tällainen suuton kaveri siitä sitten tuli. En saanut suuta millään istumaan kokonaisuuteen, joten jätin sen sitten suosiolla pois. Mitä sillä suulla nyt muutenkaan edes tekee.. ;)
Nuken mekon leikkasin kuviopaperista ja sen reunoihin töpötin myös hieman mustetta. Hameen alaosaan leikkasin pitsiä ja liimasin rintamukseen muutaman puolihelmen. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa nuken vaatteiden tekemiseen, oisin koittanut yhdistellä nuken asuihin erilaisia kankaita, ompelukoneen ommelta, nappeja, glitteriä jne..


Nukkea oli ihana tehdä! Aivan kuin oisin palannut omaan lapsuuteeni, jolloin paperinukkeja tuli tehtyä usein. Nostalgista! <3

Tässä vielä kaikille teille lukijoille lahjaksi "kaavat" tähän paperinukkeen. Sitä voi käyttää vapaasti ei-kaupallisiin tarkoituksiin <3 Mikäli haluat tehdä oman nuken, klikkaa kuva suureksi, tallenna kuva koneellesi ja tulosta halutun kokoisena. Nuken malli tulostuu n. 20 cm korkeana jos tulostat sen A4 koossa.

Mikäli nuken suuttomuus ei miellytä, sille saa ilman muuta lisätä suun ;)
Ihania kesäpäiviä kaikille!

Jenni

Voit myös pitää näistä:

1 kommentti:

  1. Kertakaikkisen ihana ja kiitokset vain kaavasta. Pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista