Söpö nallekarhukortti + kaavat

17.00 Jennikur 0 Comments


Heipä hei! Paperillan blogissa oli tällä kertaa aiheena tehdä työ vain yhden värin eri sävyjä käyttämällä. Päädyin tekemään vauvakortin, sillä mielestäni niihin yksiväriset kortit sopivat erityisen hyvin! Innostuin tekemään kortille myös allaolevat kaavat, joita saatte halutessanne vapaasti hyödyntää ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Kaavapohjat ovat A4 kokoisia.

Tässä ohjeet kortin tekemiseen:


Aloita kortin tekeminen leikkaamalla 15x15 kokoisesta kortista nallekorttipohjan muotoinen kaavan avulla. Huomioi, että korvan yläosat tulevat taitoksen kohdalle.

Tässä näet nallen kaavat. Huomioi, että korva-, jalka-, ja tassuosia pitää leikata kuviopaperista kaksi. Lisäksi vartalo-, ja pääosista leikataan myös puolikkaat versiot (palaan asiaan alempana). Esim. toisen jalkaosan saat oikein, kun leikkaat sen peilikuvana. Tuputtele reunoihin vähän ruskeansävyistä mustetta näin halutessasi.

Valitse nallea varten kolme toisistaan hieman poikkeavaa, mutta samansävyistä, kuviopaperia. Aloita liimaamalla vartalo-osa korttipohjaan tarratassuilla.
Taita vartalo-osa kaava puoliksi ja leikkaa nallelle erivärisestä kuviopaperista vasen puoli. Tee halutessasi ompelukoneella ompeletta osaan. Leikkaa kolmannesta kuviopaperista tassuosat. kiinnitä ne nalleen kaksipuoleisella teipillä.
Leikkaa pääosa ja liimaa sen päälle puolikas pääosa erivärisestä paperista. Liimaa ne yhteen kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitä pää vartaloon tarratassuilla.


Leikkaa osat jalka1 ja jalka2. Jalka1-osa menee Jalka2-osan päälle kuvanmukaisesti. Muista tehdä toisen jalan osat peilikuvana! Jalka1-osaan voit halutessasi taas tehdä ommelta. Liimaa osat yhteen kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitä jalat vartaloon tarratassuilla.Leikkaa osat korva1 ja korva2. Korva2-osa menee Korva1-osan päälle kuvanmukaisesti. Muista jälleen tehdä toisen korvan osat peilikuvana! Liimaa osat yhteen kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitä korvat vartaloon tarratassuilla.Sitten on jäljellä enää kuono-osa ja nenä. Kiinnitä ne toisiinsa, ja päähän, kaksipuoleisella teipillä. Silmät saat tehtyä rei'ittäjällä. Piirrä mustalla tussilla nallelle mieleisesi suu ja lisää nallen silmiin ja nenään halutessasi valkoiset korostukset akryylimaalilla (tmv).

Tässä vielä kuvia valmiista nallesta:


Otan innolla vastaan kommentteja, kysymyksiä, mitä vaan! Jos kokeilet tehdä oman nallesi, pistä ihmeessä kommenttia kuinka onnistui ja olivatko ohjeet selkeät :)

Jenni

Voit myös pitää näistä:

0 kommenttia: