Isänpäiväkortti alumiiniteippaillen

17.00 Jennikur 6 Comments


Tällä kertaa minä ja muut Paperillan tiimiläiset pääsimme tekemään isänpäiväkortteja. Olin jo pidemmän aikaa halunnut testata alumiiniteipin käyttämistä kortissa. Nyt teipin käyttöön osoittautui erittäin mainio tilaisuus!

Isäni on oikea monitoimimies, todella kätevä käsistään. Kortin keskipisteeksi valikoitui siis luontevasti jakoavain. Jakoavaimen leikkasin paksusta pahvista ja lisäsin siihen kolmiuloitteisuutta leikkaamalla muropakkauksesta jakoavaimesta koholle nousevia kohtia. Sitten vain liimasin jakoavaimen päälle alumiiniteippiä, ja painelin teipin hyvin kiinni jakoavaimen joka kohtaan. Lisäsin vielä yksityiskohtia (esim. mitta-asteikon) hammastikulla piirtäen.

Tämän jälkeen maalasin jakoavaimen kokonaan mustalla akryylimaalilla. Sitten pyyhin maalin heti pois. Mustaa väriä jäi jakoavaimen loviin ja muihin kohtiin korostamaan kolmiuloitteisuutta. Sitten tuputtelin sormellani vielä vähän metallinväristä Inka Goldia sinne tänne.

Käsittelin taustapaperin reunat rosoisiksi ja revin siihen ruosteen syövyttämiä kohtia. Sekoitin akryylimaalista ruskeanoranssihtavaa väriä, ja maalasin taustapaperin ruosteiseksi. Lisäsin jakoavaimeenkin ruosteväriä.

Isi osaa -tekstin kirjaimet stanssasin alumiiniteipistä. Kirjaimetkin saivat vielä hieman ruosteväriä pintaansa. Kiinnitin kaikki osaset kiinni tummanruskealla akryylimaalilla maalaamalleni taustalle. Ja tadaa: kortti oli valmis!

Se jääköön mysteeriksi, miten ihmeessä isi onnistuu korjaamaan ruostejäljet pelkällä jakoavaimella.Tässä vielä alumiiniteippailusta kiinnostuneille youtube-tutoriaali, josta omakin innostukseni teippailuun sai alkunsa.

Mukavaa keskiviikkoa!

Jenni

Voit myös pitää näistä:

6 kommenttia:

 1. Wau ... mielettömän upee iskä kortti! Todella tyyliä!

  VastaaPoista
 2. Katoin ensin, että olet liimannu oikean jakoavaimen hienoon korttiin... mutta siis tuo, että jakari on ite tehty.. pistää sanattomaksi. Käsittämättömän upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Kiitos paljon todella ihanista sanoistasi!! :) <3

   Poista