Syksyinen onnittelukortti

17.00 Jennikur 9 CommentsTässä on ihan ensimmäinen Paperillaan tekemäni työ! Paperillan tämänviikkoisena teemana oli syksyn värit. Inspiroiduin puolukoista ja koivunlehdistä puisella terassilla. Kaikki paitsi onnea-teksti ja nauha on itse tehty. 
Opin juuri viikko sitten tekemään itse krakleerausta. Olen uudesta aluevaltauksesta todella innoissani! Krakleerausta varten tarvitsee vain vesiohenteista liimaa ja maalia. Maalasin muropaketin pahviin aluksi suhteellisen ohuen kerroksen liimaa ja annoin sen kuivaa noin minuutin. Tämän jälkeen maalasin liiman päälle ohuen kerroksen vedellä ohennettua akryylimaalia. Sitten kuivasin maalia hiustenkuivaajalla. Maali rupesi heti halkeilemaan! 
Vinkki: Mitä paksumman kerroksen maalia liiman päälle levittää, sitä isommat halkeamat saa aikaan.
Kuivuneen maalin päälle levitin distress:in vintage photo -sävyistä mustetta. Maaliin päälle tuli musteen levittämisen jälkeen hauska, eläväinen pinta.
 
Seuraavaksi pääsin vähän leipomaan. Valmistin pienen määrän taikataikinaa ja pyörittelin pieniä palloja puolukoiksi. Uunissa kovettamisen jälkeen liimasin pallot paperista tekemäni rinkulan päälle kranssiksi. Maalasin pallot punaisella akryylimaalilla (kuvassa maalaaminen on vielä kesken). Maalin kuivuttua levitin kranssin päälle vielä läpinäkyvää kynsilakkaa tehostamaan puolukkamaista vaikutelmaa. 

Puolukan lehtiä leikkasin vihreästä paperista. Taitoin lehdet puoliksi ja levitin niihin kynsilakkaa. 
Leikkasin akvarellipaperista koivunlehtiä ja levitin niihin akvarelliväriä. Ruodin tein vielä hieman märkiin lehtiin vetelemällä lehden pintaan viivoja hammastikulla. Sitten olikin kortti enää kasausta vailla! 


Tällaista tällä kertaa. Nautitaanhan ihanasta syksystä!
-Jenni

Voit myös pitää näistä:

9 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja niin aidon näköiset puolukat ja lehdet :) T. Sari V

  VastaaPoista
 2. Kaunis kortti, monia työvaiheita olet toteuttanut opin myös itse uusia juttuja, kiitos niistä :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Luulin aluksi että tuo pohja on valokuva, keltaisia koivunlehtiä puulattialla. Upea!!

  -Lilli-

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä todella hieno taideteos! Kakleerattu pinta on aivan upea, ja lehdet hehkuvat kilpaa puolukoiden kanssa. Ei kun kehyksiin ja seinälle!

  VastaaPoista
 5. Onpas hurmaava kortti ja miten paljon vaivaa nähty. Olet kyllä taitava.

  VastaaPoista