Kortti 50-vuotiaalle ja kurkkaus kulissien taa

13.23 Jennikur 4 Comments


Tein tilaustyönä kortin viisikymppiselle. Tilaajan toive oli, että kortissa olisi keltaista ja pääsiäisen värit. Tällä kortilla osallistun myös P*skarteluhaasteeseen, jossa inspiroidutaan kuvasta. Inspiroiduin erityisesti kuvan värimaailmasta.
Tällainen hyvin kukkapainoitteinenhan siitä taas tuli! Tuo ihana korttikuva sopii mielestäni pääsiäisteemaiseen korttiin erityisen hyvin. Näitä numeroilla varustettuja korttikuvia olen ostanut Piian Puodista täältä. Suosittelen puotia lämpimästi! Nykyään ostan lähes kaikki askartelutavarani sieltä. Palvelu on henkilökohtaista, ystävällistä ja nopeaa! :)
Kurkataan sitten vielä kulisseihin! En todellakaan ole mikään valokuvauksen ammattilainen. Toivon kuitenkin, että joku voisi saada tästä jotain vinkkejä omien töiden kuvaamiseen ja kuvien muokkaamiseen :)

Kuvassa näet ammattimaisen studioni :D Tuollaisen pienen senkin päällä kuvaan kaikki työni. Olen todennut, että se on koko talomme valoisin paikka! Otan kuvat aina valoisimpaan aikaan päivästä. Olisi kiva kehitellä itselleni jokin pieni valokuvausstudio, niin ei tarvitsisi aina kuvata juuri tiettyyn aikaan päivästä Suomessa kun sitä valoakin saa välillä etsimällä etsiä ;)

Minulla on käytössä Canonin EOS 550D -järjestelmäkamera. Hyvien kuvien ottaminen ei kuitenkaan mielestäni vaadi järjestelmäkameraa. Kännykälläkin voi ottaa hyviä kuvia!
Muokkaan kuvat Adoben Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla. Muokkaan kuvaa Levels-työkalun avulla. Lisään kuvaan kirkkautta ja kontrastia niin, että kuvassa oleva kortti näyttää mahdollisimman samanlaiselta kuin luonnossa. Viimeisenä terävöitän kuvaa hieman.

Photoshopin sijaan voi käyttää esim. GIMP-kuvanmuokkausohjelmaa, joka on ilmainen. Täältä löydät selkeät ohjeet mm. Levels-työkalun käyttöön.
Olisi kiva kuulla, miten te muut valokuvaatte korttinne ja muokkaatte kuvianne :)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! Mukavaa, että piipahdit blogissani!

-Jenni

Voit myös pitää näistä:

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana kortti! Ja kylläpä näet vaivaa korttien kuvaamisessa. Itse otan melkein aina lampun alla hellan päällä samassa paikassa kuvat. Tai jos olen tosi innoissani tai "kiireinen", ihan askartelupöydällä:) Voisin kyllä ehkä panostaa hiukan enemmän kuvaamiseen!!

    VastaaPoista