Ihan ensimmäiset askartelukurssini

18.16 Jennikur 0 Comments


Vihdoinkin sain aikaiseksi kirjoittaa ensimmäisistä askartelukursseista, joihin osallistuin. Opettajana kursseilla oli ihana Anu-Riikka. Kurssit järjesti Seinäjoella Anonyymit askartelijat. Kaikki Seinäjoella ja lähiseuduilla asuvat askartelijat, käykääpäs ihmeessä tutustumassa AA:n blogiin. AA:n facebookryhmä löytyy täältä.

Aamupäivästä osallistuin art journal -kurssille. En ollut koskaan aiemmin tehnyt ainuttakaan art journal -aukeamaa, vaikka aihe oli kiehtonut minua jo pidemmän aikaa. En vain oikein tiennyt, mistä aloittaa. Kurssilla sain reippaasti työkaluja ja innostusta oman art journalin aloittamiseen.

Tällainen tuli ihan ensimmäisestä aukeamastani. Jo kurssille ilmoittautuessani päätin, että haluan mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle ja vähän revitellä. Irrotella värien kanssa.  Onnistuin hyvin, sillä eihän tuo näytä alkuunkaan minun tekemältäni! Mutta voi juku tätä oli ihana tehdä! Kurssilta kotiin tultuani kävin vähän väliä katsomassa työtäni. Olenko minä todella tehnyt tämän?
Anu-Riikka kertoi, että art journalin tekemisessä ihanaa on se, että sitä tehdessä ei tarvitse miellyttää ketään. Sitä tekee itseään varten. Journalointi on taatusti mukavaa vastapainoa esim. kortteilulle, jossa vastaanottajan maku ja mieltymykset tulee ottaa huomioon korttia tehdessä.
Toisella kurssilla päästiin kokeilemaan erilaisia mixed media -tekniikoita kortteihin. Toteutimme kurssin aikana kaksi korttipohjaa. Kuvassa näkyvään (vielä keskeneräiseen) korttiin testasin gelliprinttiä. Toisen korttipohjan teimme PanPastelleilla, mutta siitä en muistanut ottaa kuvaa.
Anu-Riikan blogista löytyy kivoja tunnelmapaloja kursseilta.

Eipä taida meikäläisen kurssittelut näihin kahteen loppua, oli sen verran mukava avaus! Seurakin kursseilla oli mitä parhainta! :)

-Jenni

Voit myös pitää näistä:

0 kommenttia: